Premier Suminwa prijst mogelijkheden Congo aan op forum in Brussel (CongoForum)

BRUSSEL – Premier Judith Suminwa is onlangs naar Brussel afgezakt om er de tiende editie van het ‘Rebranding Africa Forum’ bij te wonen. Op het Forum wordt gepraat over artificiële intelligentie, de waardering van menselijk kapitaal, cultuur en ‘soft power’ als hefbomen voor groei, de klimaatverandering en opportuniteiten die ontstaan naarmate Afrika beter wordt verbonden met de rest van de planeet. Allemaal thema’s die van groot belang zijn voor de vooruitgang en de welvaart in Afrika, stelt Actualité.cd.

Suminwa had het in haar toespraak over de investeringskansen in de DR Congo. Ze had het over ‘buitengewone investeringsmogelijkheden’ en verwees naar de grote natuurlijke rijkdommen, de rijke biodiversiteit en het menselijk potentieel. “We hebben koper, kobalt en lithium, die essentieel zijn voor de technologie van morgen”, klonk het.

Volgens de premier is Congo een belangrijk logistiek kruispunt door haar centrale ligging in Afrika, ook met de bevaarbare rivieren en de toegang tot een aantal ‘vervoercorridors’.

De Congolese regering wil naar verluidt economische hervormingen stimuleren, het ondernemingsklimaat veiliger maken en investeringen aanmoedigen. “Samen kunnen we het Afrika van onze dromen opbouwen en ervoor zorgen dat dit tastbare realiteit wordt voor de komende generaties.”

© CongoForum, 21.10.24 (db)

Beeld – bron: Radio Okapi

Nos sponsors

Asteriaexpeditions